Cryopen

CryoPen är en effektiv frysbehandling som tar bort oönskade hudförändringar och pigmenteringar. CryoPen arbetar med kyla för att effektivt och snabbt reducera godartade förändringar utan att skada frisk vävnad.

Utväxter och åldersvårtor i ansikte eller överkropp kommer gärna med åldern. Genom en snabb och kontrollerad frysprocess kan vi effektivt ta bort eller reducera dessa oprydande fibrom och skintags

CryoPen/FreezePen för att ta bort fibrom och skintags
CryoPen är en enkel frysbehandling som avlägsnar olika benigna (godartade) hudförändringar och skönhetsfläckar. Denna metod använder vi för att ta bort dessa:

  • mindre plattare åldersvårtor, max 3-4 mm i diameter (ej virusvårtor)
    körsbärsangiom
  • Pigmenteringar
  • Leverfläckar
  • fibrom
  • skintags

Vi kan med Cryopen/Freezepen hjälpa dig att ta bort godartade förändringar som du önskar ta bort av rent kosmetiska skäl. Du måste först fått dem bedömda av din läkare. Vi rekommenderar generellt 1-3 behandlingar.

Maskinerna i denna behandling är FDA-godkända, den kvalitetsutmärkelse som anses vara marknadens mest svåraste att få. Våra maskiner är även CE-certifierade, en märkning som främst används inom EU för kvalitetssäkring.

Hur fungerar Cryopen / Freezepen

Under behandlingen fryser vi området med en frysstråle av dikväveoxid (lustgas) som dödar cellerna. Efter 1-3 dagar bildas en sårskorpa som sen ska sitta kvar i 1-2 veckor. När skorpan faller av försvinner eller minskar hudfläcken. När skorpan ramlat av blir det kvar en rosa eller pigmenterad fläck. I vissa fall återgår fläcken till normal hudfärg men i vissa fall kan det bli kvar en vit eller pigmenterad fläck.

Efter behandlingen

Vanliga biverkningar är rodnad och svullnad och ibland blir det en blåsa på det behandlade området. Var försiktig med det behandlade området och utsätt inte området för sol. Pilla inte bort skorpan, den faller av själv.

Beroende på hudfläckens storlek samt din läkningsförmåga så är det färdigläkt på ca 4-6 veckor. Välkommen att boka tid för kostnadsfri konsultation.