Dermapen 4

Vad är Dermapen 4?

Dermapen är en effektiv microneedling behandling som är kollagenstimulerande där vi jobbar på bla hudstruktur såsom rynkor, linjer, ärr, stora porer och bristningar men även jämnare hudton och lyster.

Dermapen4 är den mest avancerade microneedlingbehandlingen på marknaden och behandlingarna är effektiva och säkra med mycket goda resultat. Dermapen4 använder sig av 16 sterila engångsnålar som gör 120 mikrokanaler i huden per sekund med en automatiskt vibrerande funktion.Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av kraftfulla näringsämnen och fukt. Hudens struktur förbättras och föryngras, både i det översta hudlagret och djupare i dermis.

Behandling med Dermapen 4s kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktioneras laserbehandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Till skillnad från traditionella microneedling rollers orskar dermapen4 mindre trauma/skada i huden och minimal skada på epidermis. Sterila engångsnålar och steril sleeve eliminerar risken för smittspridning medan det justerbara nåldjupet tillåter en skräddarsydd behandling anpassad efter behov. Dermapen4 är så avancerad att det även är säker på känsliga och svåråtkomliga områden såsom runt ögonen, på läpparna och näsan. Detta gör dermapen4 till en mycket säker och effektiv behandlingsform.

Om behandlingen

En Dermapen-behandling går till så att efter en ordentligt rengjord hud appliceras en serums kombination med hyaluronsyra som bas och därefter väljer vi ut vilket serum som ska kombineras så att vi skräddarsyr efter din hud. Därefter kör vi nålpennan över behandlingsområdet med 16 sterila engångsnålar som skapar tusentals mikroskopiska kanaler för att slussa ner serumet med de kraftfulla ingredienserna i huden som stimulerar den naturliga kollagen-produktionen. Beroende på vilka indikationer som behandlas så arbetar vi med nålarna olika djupt ned i huden. Detta stimulerar hudens naturliga produktion av nytt kollagen och elastin, vilket bidrar till en långsiktig spänstökning och förbättring av strukturen. Dessutom stärker behandlingen upp huden och ger en fin spänst och lyster.

Behandlingens intervaller och resultat

Det är svårt att säga hur många behandlingar som krävs men generellt rekommenderar vi i kombination med rätt hudvårds produkter hemma att hålla dessa intervaller och antal behandlingar:
Hudföryngring: 3-6 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
Akneärr: 4-8 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
Lyster/uppfräschning: Vid behov eller Var fjärde vecka
Pigmentering: 4-6 behandlingar 2-4 veckors mellanrum

Vanligtvis kan man se resultat redan efter första behandlingen. Men mer varaktigt resultat kommer efter 4-6 behandlingar (utförda med 6-8 veckors mellanrum) Din huds kondition kommer sedan att fortsätta förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Behandlingsresultatet beror även på din hudålder och hudens skötsel efteråt.

Kombinationsbehandlingar och boosters

För att ytterligare förstärka effekten av en Dermapen-behandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar som till exempel kemisk peeling UBER PRO och INFUZION sk Multifuzion bla. Vi erbjuder även DP Dermaceutics MG-Collection som är kraftfulla behandlingskoncentrat för att boosta och skräddarsy behandlingen ytterligare.

Efter behandlingen

Du får räkna med ansiktsrodnad efteråt upp till 48h efter behandlingen men i vissa fall upp till en vecka även beroende på hur djup behandling som gjorts. De flesta kan återgå till sina dagliga aktiviteter direkt efteråt, vi erbjuder steril makeup med DP dermaceuticals Cover Recover en skyddande och vårdande foundation som dämpar rodnad för den som önskar så att man kan återgå till arbete direkt efteråt. Återhämtningstiden är minimal men beror helt på intensiteten av behandlingen.

Efter behandlingen är det väldigt viktigt med hygienen. Du får inte röra vid ansiktet för att undvika risk för bakterier, byt örngott till ett nytt rent samma dag och gör rent eventuella sminkborstar. Undvik Fysisk aktivitet och ansträngning så som träning, simning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst 24-48 timmar efteråt.

Försiktighet med sol är ett måste då huden är betydligt känsligare direkt efter en behandling och har därför lättare att bilda pigmenteringar om huden utsätts för UV-strålning. Grundtanken med Dermapen är dessutom att stimulera huden och öka dess egna produktion av kollagen och elastin, något som blir försämrat om man är oförsiktig med sol och UV-strålning. För optimalt resultat efter behandlingen bör man alltså dagligen använda sig av ett solskydd minst SPF30, oavsett väder och årstid.